Morshjerte

En romanserie om lengsler og drømmer, løgner og svik

Året er 1928. I den lille bygda Landvik er det førjulsvinter og barfrost. Fjorden er frosset til, slik at ungdommene kan more seg på isen. Maren Bredli er ute og går på skøyter med fattiggutten Trond, enda hun vet at faren hennes ikke vil like det. For Maren er datter av kjøpmann Bredli, som eier bygdas eneste butikk. Han er en velhavende mann, en som betyr noe i Landvik. For i bygda er det et strengt skille mellom alminnelige folk og de som har penger og posisjon – og det er nettopp det Maren får føle på kroppen.

Morshjerte er skrevet av Anne-Lise Boge.

Se lanseringsfilmen for serien:

40 kommentar(er).
 1. Hanne Andreasson:

  Hvor kan jeg finne Voggevise till Tilde?
  Vill gjerne höre den, men finner den ikke noe sted her på sida.

  Veldig fin serie, synd at det går så lang tid mellom bökene bare.

  2. september 2016 kl 23:16
 2. Anita:

  Liker Morshjerte veldig godt, og ble glad når vi skulle få treffe Mali fra Arvesynd igjen, men nå sitter jeg igjen med en følelse av at det hadde vært bedre om Mali fikk bli igjen i Arvesynd – i live. Hva var vitsen med å dra henne inn bare for at hun kort tid etter skulle dø? ?
  I siste bok skrev Oda en vuggesang, som har blitt spilt inn. Jeg hørte på sangen, men dessverre ble jeg veldig skuffet. Johannes hadde laget musikken, men det var da vitterlig ingen felemusikk på innspillingen (kanskje på slutten? Jeg orket ikke høre ferdig. Beklager om jeg tar feil). Sangen var heller ikke troverdig, synes jég. Ingen ting av det jeg hørte fikk ga meg assosiasjoner til Oda og Johannes.
  Jeg slutter meg til flere av innskriverne her om at serien burde vært avsluttet, men selvfølgelig kommer jeg ikke til å stoppe abonnementet, jeg vil jo vite fortsettelsen. Men, ett år mellom hver bok er lenge.
  Når det er sagt, så gleder jeg meg stort til hver bok!

  3. juli 2016 kl 17:40
 3. Anne-Lise Mørch:

  Synes også at Morshjertet kommer for sjelden ut. Har snart glemt hele handlingen, så på tide å avslutte.

  13. januar 2016 kl 18:23
 4. Pernille:

  Hei
  Jeg ønsker å slutte meg til de siste kommentarene. Morshjerte er en koselig serie. Jeg gleder meg også til hver nye bok. Da er det veldig langdrygt og kjedelig å vente et år på ny bok. Avslutt heller serien. Noen av oss liker å fullføre serier vi har begynt på. Dere gjør den oppgaven vanskelig. Det er jo ellers mange andre gode serier å kaste seg over. Takk:)

  20. november 2015 kl 05:49
 5. Sime:

  Hei. Ivrig leser av Morshjerte, det er min første lange serie, og eg klarer ikkje legge bort boka nr eg først har begynt. Eg henger meg litt på de andre kommentarene her, og er enig. Ein del gjentagelser, og det trekker litt ut i bøkene. Blei litt skuffa då eg hørte det skulle komme ut ei bok i året. Spørsmålet mitt er : Kvifor det ? Kan ikkje berre serien bli avslutta?
  Takknemlig for svar!

  18. november 2015 kl 20:20
 6. Karin:

  Liker serien veldig godt,men det blir for lenge mellom vær bok, å nå blir det en bok i året å da takker jeg for meg, kunne heller avslutte serien og begynt med en ny,

  24. oktober 2015 kl 18:30
 7. Iris Andrine:

  Jeg er ikke en lesehest å har ikke lest mye bøker opp gjennom årene. Ikke den raskeste å lese heller. Men morshjerte sluker jeg fort. Da jeg startet å lese den var det kommet noen bøker allerede. Men jammen meg toktrege meg igjen de bøkene. Herlig serie som engasjerer meg!

  8. september 2015 kl 13:22
 8. Berit:

  Greit nok at forfatteren har grunner til at bøkene ikke kommer så ofte, men vi er vel flere nå som synes at innholdet begynner å bli vel flatt, i tillegg til sjeldne utgivelser. Forfatteren bør sette sluttstrek så vi som sparer på hele serier kan få fullført samlingen, og heller satse på kortere serier i framtiden.

  2. september 2015 kl 11:33
 9. monica blom:

  Nei ikke stopp med morshjerte elsker den serien, gleder meg til hver gang den kommer ut 🙂

  10. februar 2015 kl 14:40
 10. NorskeSerier:

  Hei Eva Kristin,

  Så hyggelig at du liker serien så godt! Og tusen takk for tilbakemeldingen ang. Eivind. Vi skal se på det! 🙂

  God sommer til deg også!

  13. juni 2014 kl 12:16
 11. Eva Kristin Kausland:

  Hei!
  Jeg er ivrig leser av Morshjerte, og leser hver bok nøye! I de to siste bøkene har jeg reagert på forsidebildet. Eivind, som tidligere har blitt beskrevet som svært lik på Oda av utseende, med mørkt hår og silkekrøller, blir nå fremstilt på bildet med lyst kortklippet hår. En bagatell kanskje, men når vi kun får gleden av to bøker i året, så hadde det vært flott om illustrasjonen på bøkene stemte med innholdet!
  God sommer!
  Eva Kristin

  12. juni 2014 kl 17:29
 12. Cathrine:

  hei=) når kommer utdrag fra neste bok?=) kjempe spent=)

  1. februar 2014 kl 21:26
 13. NorskeSerier:

  Hei Cathrine.

  Det kommer i begynnelsen av september. 🙂

  13. august 2013 kl 13:59
 14. cathrine:

  Når kommer utdrag fra neste bok?:)

  13. august 2013 kl 11:52
 15. NorskeSerier:

  Hei Ine,

  Vi får ofte spørsmål om hvorfor det er så lang tid mellom hver bok i Morshjerte, og Anne-Lise har alltid vært åpen om hvorfor:

  “Det var aldri meningen at det skulle bli så lenge mellom hver bok. Da forlaget begynte å gi ut Morshjerte, hadde jeg et lager på 8 bøker. Det skulle sørge for en jevn utgivelse, uten for mye stress for meg. Så døde mannen min – brått og helt uventet. Det var et stort sjokk – og en enda større sorg. En stund trodde jeg at jeg aldri kom til å sette meg ved pc-en igjen. Heldigvis gikk det ikke slik. Det var bra for meg, for skrivingen har vært en velsignelse. Mitt fristed, der jeg “lever i en annen verden”. Men jeg skrev ikke på lenge, lenge – og “lageret” mitt forsvant. Og nå ligger jeg bare EN BOK foran utgivelsene. Det er stressende til tider, så snille dere, ha tålmodighet med meg, så kommer det bøker – riktignok ikke så ofte som dere skulle ønske, men de vil komme. Jeg skriver det jeg klarer – ut fra helsesituasjon og alder. Jeg elsker å skrive, og jeg har en lang, spennende historie å fortelle dere. Om dere bare gir meg tid…”

  13. juni 2013 kl 15:42
 16. Ine:

  Jeg har fulgt med på denne serien siden første bok, og har virkelig likt å lese disse bøkene – dessverre synes jeg bøkene begynner å bli kjedelige, mye på grunn av gjentagelser og lite handling. Dette blir man lei! Bøkene virker tomme, og det er ikke lenger bare Maren sine tanker og ord vi får høre om og om igjen, men også vennene henne – det virker som fortiden er det eneste de snakker om.. og vi hører lite om livet de lever. Jeg føler jeg mer eller mindre bare leser boken for å følge med og se hvordan det hele ender, uten at jeg koser meg med den slik jeg gjorde før. I tillegg glemmer jeg nesten hva som har skjedd tidligere, da bøkene kommer så sjelden. To bøker i året er alt for lite! At serien nå har hoppet elleve år frem i tid, håper jeg det er en mening med – for det kan virke om at forfatteren ikke hadde mer å skrive om, og derfor tok en lett løsning. Jeg håper på litt mer handling, for da jeg startet å lese disse bøkene elsket jeg dem!

  13. juni 2013 kl 12:18
 17. Arvesølv er jo ikke samme forfatteren..
  Jeg er totalt uenig! Jeg elsker at Morshjertet er slik som den er, og det at den nå begynner å flette seg sammen med Arvesynd, det er helt konge! Så for all del ikke slutt å skrive enda! 🙂

  31. mai 2013 kl 09:06
 18. Mona:

  Nå må Morshjerte avsluttes, brukes stor skrift i bøkene så de er raske å lese og uten noe handling. Nei stopp mens leken er god 😉

  26. mai 2013 kl 20:35
 19. Mona:

  Leser ennå Morshjerte men føler vel at handlingen kanskje begynner å gå litt tom. Det jeg synes er svakheten med serien er at det er veldig mange gjentagelser og referanser til ting som har hendt tidligere. Mulig dette er for å sette nye lesere inn i handlingen, men jeg som har vært med hele veien blir utålmodig og lei av alle gjentagelsene. Denne tendensen var også tilstede i Arvesølv.

  23. mai 2013 kl 14:19
 20. Sonja:

  Synes handlingen var bra til å begynne med, men med så mye dramatikk innen en familie begynner det å bli lite troverdig, og heller kjedelig!

  16. mai 2013 kl 10:24
 21. Eva H. Pedersen:

  Liker serien veldig godt, men 6 mnd til neste bok er alt forlenge. Bedre å få til en avslutning og begynne på noe nytt.

  6. mai 2013 kl 15:52
 22. cathrine:

  Kjempe flott serie:) men att neste bok kjem i november, da e lenge da:/

  4. mai 2013 kl 23:32
 23. Monica:

  Virkelig en flott serie, men det er altt for lang tid mellom utgivelse. Hopper derfor av her. Trist årsak til de trege utgivelsene, men jeg er bare en kunde som ønsker en vare.

  11. februar 2013 kl 23:03
 24. NorskeSerier:

  Hei Astrid.

  Vi får ofte spørsmål om hvorfor det er så lang tid mellom hver bok i Morshjerte, og Anne-Lise har selv svart på det i Facebook-gruppen som heter «Anne-Lise Boges fanklubb». Hun skriver:

  «Det var aldri meningen at det skulle bli så lenge mellom hver bok. Da forlaget begynte å gi ut Morshjerte, hadde jeg et lager på 8 bøker. Det skulle sørge for en jevn utgivelse, uten for mye stress for meg. Så døde mannen min – brått og helt uventet. Det var et stort sjokk – og en enda større sorg. En stund trodde jeg at jeg aldri kom til å sette meg ved pc-en igjen. Heldigvis gikk det ikke slik. Det var bra for meg, for skrivingen har vært en velsignelse. Mitt fristed, der jeg «lever i en annen verden». Men jeg skrev ikke på lenge, lenge – og «lageret» mitt forsvant. Og nå ligger jeg bare EN BOK foran utgivelsene. Det er stressende til tider, så snille dere, ha tålmodighet med meg, så kommer det bøker – riktignok ikke så ofte som dere skulle ønske, men de vil komme. Jeg skriver det jeg klarer – ut fra helsesituasjon og alder. Jeg elsker å skrive, og jeg har en lang, spennende historie å fortelle dere. Om dere bare gir meg tid…»

  8. januar 2013 kl 19:05
 25. Astrid Baardsen:

  Hvorfor går det så lang tid mellom hver bok?
  Bok nr 20 kommer ikke før i mai?
  Vurderer å slutte med denne serien.

  8. januar 2013 kl 18:24
 26. Kari:

  Har lest Arvesynd 2 ganger, og koser meg nå med Morshjerte. Må innrømme at jeg likte Arvesynd bedre enn Morshjerte. Litt vel mye dramatikk, og det er til tider lite troverdig. I tillegg syntes jeg det er lenge og vente mellom hver bok. Etter å være ferdig med bok 19 nå nettopp må man vente helt til mai 🙁

  7. desember 2012 kl 12:26
 27. Turid Nygaard:

  Kjekk serie men desverre alt for lenge mellom hver bok..jeg hopper av her og vil ikke inn på serie bøker igjen.

  22. oktober 2012 kl 00:16
 28. NorskeSerier:

  Hei Magne. Kjempefint om du kunne ringt oss på 815 59 202 (kl. 09.00–15.00) eller sendt en e-post til: serieromaner@cappelendamm.no. Vi gjorde et søk på konen din i abonnementssystemet vårt, men klarte ikke å finne henne på kun navnet. Ta kontakt, så skal vi hjelpe dere. 🙂

  10. september 2012 kl 10:32
 29. Greta Sjårud:

  Hei, min kone: Greta Sjårud, savner Morshjertet bok nr17?

  mvh Magne Sjårud.

  9. september 2012 kl 11:16
 30. Grete:

  Jeg har hatt glede av Anne-Lise Boges bøker, men etterhvert er det blitt i meste laget med dramatiske virkemidler som sorg og død, kun avbrutt av korte perioder hvor vi føler ulykkene henger truende over de få lysglimtene som finnes. Det blir så mange ulykker at det blir lite troverdig, beskrivelsene oppleves etterhvert som overflatiske, skjematiske, kjedelige og veldig forutsigbare. Jeg takker for følget midt i bok nr. 18 og ønsker Maren et godt liv. Vil også gjerne lese mer fra Anne-Lise Boge hvis hun legger vekk den overdrevne bruken av cliff-hangere og fyller sidene med det hun er god på, miljøskildringer og hverdagsliv og gir det en mer passende dose troverdig dramatikk det går an å leve seg inn i.

  24. august 2012 kl 11:03
 31. turid nygaard:

  Har vert en kjempekjekk bok, har nettopp lest nr. 18 og slutter av her, alt forlenge og vente til desember på neste utgave,så jeg avslutter her og håper barnet blir reddet.

  22. august 2012 kl 10:40
 32. gerd:

  Hvis Trond og Magnus dør, slutter jeg å lese serien!

  3. juni 2012 kl 21:11
 33. Kristin:

  Fanstastisk fin serie! Men er det noen som vet når neste bok kommer ut? Synes det har stoppet opp litt.

  23. mai 2012 kl 13:53
 34. Lillian:

  Utrolig fin serie:)))) venter med lengsel på neste bok:)))

  17. april 2012 kl 20:48
 35. Anna:

  Den eneste av alle de norske seriene som virkelig er en «page-turner».

  5. april 2012 kl 22:45
 36. anne -marie hilton:

  Morshjerte er den fineste boken jeg har lest på lenge.

  26. mars 2012 kl 23:02
 37. Det er den beste boka jeg har lest til nå.. selv om jeg har lest mange serier.. jeg begynte med isfolket og så har det gått slag i slag..og det finnes så mange bra serier som virkelig er vært å lese..et fint avbrekk fra hværdagen..så kom igjen alle sammen …les isfolket, morshjerte, ulveøyne,sønnavind.. arvesynd.. og mange flere.. god lesning..:)

  2. august 2011 kl 14:29
 38. Heisann! Jeg elsker denne serien, men jeg har den ikke selv! Så jeg lurer på om det kunne vært mulig å kjøpt hele serien fra bok 1. Hehe, jeg er blitt helt hekta og har helst lyst å ha serien, isteden for å låne?

  2. juli 2011 kl 14:03

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg om serien