Jordbærdamene

Jordbardamene1Forfriskende serie fra 1950-tallet: En perfekt fasade – et hav av intriger

Lykken er vaskemaskin, kjøleskap, telefon og et støvfritt hjem. Skilsmisse er et skjellsord, og hemmeligheter og lengsler blir holdt i tømme bak trygge fasader. Hva skjer når idyllen slår sprekker?

Året er 1956, og stedet er Jordbæråsen. Alle husmødrene i boligfeltet fremstår som vellykkede og lykkelige, med fasaden i orden. Men en dag flytter en ny kvinne inn, og idyllen blir brutt. Det er duket for intriger og avsløringer av uante dimensjoner.

Melisglasuren på den nybakte kringlen var i ferd med å smelte i det skarpe solskinnet, da en skingrende kvinnestemme brøt triumferende inn.
«Der er hun! Reis dere og se. Ingen ring!»
De syv andre kvinnene reiste seg på kommando og stilte seg i smug bak gardinene for å betrakte den nyankomne. De så en kvinne i full gang med å pusse vinduer. De så også at fingrene hennes var nakne – uten giftering.

Jordbærdamene er skrevet av Synnøve Eriksen.

Se lanseringsfilmen for serien:

10 kommentar(er).
 1. Synnøve Eriksen:

  Hei Hege!

  Glad for at du leser og liker Jordbærdamene. Det er foreløpig ikke bestemt hvor lang serien skal bli. Jeg har fortsatt flere spennende historier som jeg gjerne vil dele. Håper du henger med videre.
  Beste hilsen fra Synnøve.

  6. februar 2017 kl 16:13
 2. Synnøve Eriksen:

  Takk for at du leser Jordbærdamene, Odny. Jeg skjønner at du er utålmodig etter fortsettelsen, men det er ikke mulig for meg å skrive en bok i måneden. Da ville det nok skortet både på handling og språk. Håper du har forståelse for det.
  Alt godt, Synnøve.

  6. februar 2017 kl 16:10
 3. Hege:

  Hvor mange bøker vil det bli utgitt i denne serien? God serie og jeg gleder meg alltid til neste bok skal komme i postkassa mi ?

  5. februar 2017 kl 18:01
 4. ODNY JOSTAD:

  Hei. Jeg er veldig glad i Jordbærdamene, mye jeg kjenner meg igjen i fra serien, når det gjelder kakeoppskrifter,søm og mye annet. Men synes bøkene kommer med for lange mellomrom., jeg har så lett for å miste tråden når jeg endelig har fått ei ny bok i postkassa. Må lete meg fram i den forrige boka for å forstå hva jeg leser. Hvorfor kan ikke de komme hver måned ? Nå må jo vi vente helt til mai på neste bok. . .

  18. januar 2017 kl 12:25
 5. Synnøve Eriksen:

  Tusen takk for hyggelige ord, Helle!

  Tenk at Jordbærdamene leses i Danmark, som også er blant forfatterens favorittland:-)

  Jeg ønsker deg en gledelig jul, og alt godt i det nye året.

  Juleklem fra Synnøve

  21. desember 2015 kl 13:39
 6. Helle bøgebo:

  Hej der oppe i Norge
  Jeg fandt bogen på en ferie i tyrkiet , Og leste den straks og begyndte at abonnere på serien , den er rigtig hyggelig at læse , Selvom jeg er dansk , men det går fint med at forstå og læse ,, glæder mig til at få næste sending her i Danmark , Kan næsten ikke vente på den næste 😀
  lykke til og lad serien vare meget længe 😀
  glædelig jul
  Hilsen Helle

  17. desember 2015 kl 19:03
 7. Synnøve Eriksen:

  Hei May!

  Så fint at du hygger deg med Jordbærdamene:-) Jeg har fortsatt flere spennende historier som jeg gjerne vil dele med leserne, men jeg kan forsikre deg om at denne serien ikke blir av de lengste.
  God sommer!
  Beste hilsen fra Synnøve.

  27. juni 2015 kl 11:02
 8. May Oshaug:

  Hyggelig serie, men blir spennende å se hvor lenge den var. Jeg har kuttet ut 4 serier det siste året, fordi d blir for lange. 🙂 takk igjen for koselig lesing.

  14. juni 2015 kl 23:15
 9. Synnøve Eriksen:

  Tusen takk, Wenche Elisabeth!
  Jeg forsøker etter beste evne å gjenskape 50-tallet. Når jeg lykkes og leserne er fornøyde, er målet mitt nådd.
  Ønsker deg fine maidager med Jordbærdamene.
  Beste hilsen Synnøve.

  20. mai 2015 kl 20:02
 10. Wenche Elisabeth Helleseng:

  Hei Synnøve! Det er en festlig serie du skriver. Et flott persongalleri og artig med 1950 tallet som jeg selv husker mye av. Likevel er det så fjernt i dag.

  Gleder meg til fortsettelsen. Lykke til videre!

  Hilsen Wenche.

  15. februar 2015 kl 15:11

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg om serien