Hvite hjerter

Hvite hjerterNær og gåtefull skjærgårdsidyll fra Vestfold.

Nøtterø, 1911. Amelia er spent på sin første dag som sykepleierskeelev ved Ekely Hospital. Vet hun egentlig hva hun går til? Det er strenge krav til moral og mye hun må forsake, ikke minst kjærligheten. Snart begynner Amelia å merke at huset lever sitt eget liv om natten. Ekely ruger på mørke hemmeligheter fra den tiden hospitalet var en herregård …

Amelia stirret rundt i hagen som lå badet i det skimrende månelyset. Kjente skrekken fra marerittet vende tilbake.

Dette stedet var i ferd med å drive henne fra forstanden.

 

En gåtefull skjærgårdsidyll

Forbudt kjærlighet

En gammel familiehemmelighet

Her forteller Ann-Christin mer om bakgrunnen til serien:

Kjære leser,

Som forfatter samler man på ideer som kan bli til historier. Noen slår rot og vokser, andre går i glemmeboken. Ideen til Hvite hjerter – sykepleierhjertene – fikk jeg for ti år siden, etter et besøk på Norsk Farmasihistorisk Museum. Å gå inn i museet, som er innredet som et apotekoffisin fra siste halvdel av 1800-tallet, var som å gå inn i en annen tid.

Veien fra apoteket til sykehussalene er kort, og etter en tid falt jeg ned på å legge handlingen til et hospital for barn og fødende kvinner, inspirert av E.C. Dahls Stiftelse i Trondheim. Stiftelsen var en testamentarisk gave fra handelsmann og generalkonsul Erich Christian Dahl (1814–1882), og skulle ifølge testamentet huse både en fødselsstiftelse og et barnehospital.

Dessverre fantes det ikke midler til å åpne barnehospitalet, men i 1908 kunne fødselsstiftelsen ta imot de første kvinnene. På Ekely Hospital har jeg tillatt meg å la midlene også strekke til et barnehospital.

Jeg håper du vil lytte til Amelias, Ingrids og Ellinors historie og at livet på Ekely Hospital blir like levende for deg som det er for meg.

Beste hilsen fra

Ann-Christin Gjersøe

Se lanseringsfilmen til Hvite hjerter

Siste innlegg om serien