Anne-Lise Boge

Anne-Lise Boge (f. 1939) er født og oppvokst på Grünerløkka i Oslo. Hun er utdannet lærer, fra Oslo offentlige lærerskole, og arbeidet som lærer i osloskolen i 25 år. Hun var også i mange år aktiv i hundemiljøet i Oslo, og drev aktivt med hunder ( golden retriever) i mer enn 17 år. Nå har hun ikke hund lenger, men begge barna har – så hun har fortsatt “nærkontakt” med hunder. Kjærligheten til hund går aldri over, sier hun.

Revmatisme gjorde slutt på lærergjerningen, og ved en tilfeldighet havnet hun i Allers. Det var der Arvesynd så verdens lys, da hun en sommer ble bedt om å skrive årets “sommerroman”. Siden lanseringen av Arvesynd sommeren 1998 har hun skrevet på fulltid.

Anne-Lise har hatt sin Ibsenperiode, men sier at Sigrid Undset er favorittforfatter. Men da hun alltid har vært – og fremdeles er en lesehest, er det mange forfattere hun setter stor pris på. Både norske og utenlandske. Hun tyr ofte til en god krim for å slappe av, men sier hun i grunnen er “altetende” innen litteratur.

Anne- Lise har to voksne barn og fem barnebarn. Familen betyr mye – det gjør også gode venner. Skrivingen betyr også mye, og har i perioder, etter at hun mistet mannen sin brått i 2010, vært rene terapien.

Serier

17 kommentar(er).
 1. Jeg valgte å avslutte serien på Morshjerte p.g.a den kommer så sjelden ut..)

  29. mai 2018 kl 02:35
 2. Solfrid Aamodt:

  Hei. Har lest med Arvesynd og nå Mors hjerte og er så fornøyd med seriene. Men jeg og mange med meg som også leser disse seriene synets ikke noe om at det kommer så sjeldent.At vi må vente ett helt år syntes jeg ikke noe om. 3 bøker i året hadde vert fint det komme eller at den snart bør avsluttes hvis vi må vente så lenge.. Leser flere serier og der bøkene kommer oftere.

  22. november 2015 kl 13:04
 3. NorskeSerier:

  Hei Patricia,

  Vi vet at veldig mange er spent på hvordan det går videre med Maren, Trond, Oda, Johannes og alle andre i Morshjerte. Svært mange ønsker å lese bok 27 så fort så mulig, men det eneste vi vet er at den kommer i 2016.

  Forfattere er også bare mennesker, slik som oss andre, og av personlige grunner orker ikke Anne-Lise å skrive så fort som leserne gjerne vil. Hun har imidlertid fortsatt mye hun ønsker å dele med dere; en historie hun brenner etter å fortelle. Ingen vet hvor lang serien blir, ikke Anne-Lise heller. Det blir ingen lang-serie, sier hun. Men hun lover dere godt lesestoff og overraskelser!

  Det vil altså gå litt tid mellom hver bok, og vi håper dere har tålmodighet til å vente. I bøkene vil det stå et sammendrag over hva som skjedde i forrige bok, dermed kan leserne raskt sette seg inn i handlingen igjen. Dersom dere abonnerer på serien, får dere neste bok automatisk tilsendt i posten, så behøver dere ikke å følge med på når boken er i salg.

  Mvh
  NorskeSerier

  9. november 2015 kl 08:34
 4. Patricia Danielsen:

  Hei ! Synest der dumt at det nesten går lenger og lenger tid mellom hver bok som kommer ut. Men at etter bok 27 skal det kun komme ut en gang i året. Det synest er kjempe dumt. Dette kunne kanskje vært nedskrevet i bøkene et sted. Så vi lesere viste på forhånd at det var langt mellom utgivelsen av hver bok. Har lest en del andre serier, de kommer ut fra en gang eller anhver måned. Hadde nok ikke startet å lese den serien, vidt jeg hadde vist at det skulle komme til å ta så lang tid mellom hver bok. Lurer med dette på ,hvorfor det er blitt slik? Hilsen Patricia

  7. november 2015 kl 13:16
 5. kamilla Hovdal:

  Æ liker Morshjerte ! Æ mangler bøker 20 .21 og resten av bøkene

  3. februar 2014 kl 18:08
 6. Ane Linn Ringstad:

  Hei Ann Kristin.

  Hvor lang Morshjerte blir, vet vi ikke. Anne-Lise skriver fortsatt på serien og har mer å fortelle. 🙂

  Vi får ofte spørsmål om hvorfor det er så lang tid mellom hver bok i Morshjerte, og Anne-Lise har selv svart på det i Facebook-gruppen som heter “Anne-Lise Boges fanklubb”. Hun skriver:

  “Det var aldri meningen at det skulle bli så lenge mellom hver bok. Da forlaget begynte å gi ut Morshjerte, hadde jeg et lager på 8 bøker. Det skulle sørge for en jevn utgivelse, uten for mye stress for meg. Så døde mannen min – brått og helt uventet. Det var et stort sjokk – og en enda større sorg. En stund trodde jeg at jeg aldri kom til å sette meg ved pc-en igjen. Heldigvis gikk det ikke slik. Det var bra for meg, for skrivingen har vært en velsignelse. Mitt fristed, der jeg “lever i en annen verden”. Men jeg skrev ikke på lenge, lenge – og “lageret” mitt forsvant. Og nå ligger jeg bare EN BOK foran utgivelsene. Det er stressende til tider, så snille dere, ha tålmodighet med meg, så kommer det bøker – riktignok ikke så ofte som dere skulle ønske, men de vil komme. Jeg skriver det jeg klarer – ut fra helsesituasjon og alder. Jeg elsker å skrive, og jeg har en lang, spennende historie å fortelle dere. Om dere bare gir meg tid…”

  22. januar 2013 kl 08:57
 7. Ann Kristin Antonsen Stjørdal:

  Har lest arvesynd for andre gang nå og holder på med morshjerte, kjempegode serier begge to. Men syns det er så synd at det skal gå så lang tid mellom hver bok. Nå ser det ut som at morshjerte kommer ut 2 ggr i 2013, når det går 5 mndr.mellom hver bok. Arvesynd kom ut med 26 bøker fra 1998 til 2005, skal morshjerte holde på like lenge? Ellers må jeg si at du er kjempegod til å skrive.

  21. januar 2013 kl 17:52
 8. NorskeSerier:

  Hei Alexandra.

  Det kommer ikke en bok 27 i Arvesynd, men Anne-Lise har skrevet videre på Arvesynd i Morshjerte. I Morshjerte 19 møtes Mali fra Arvesynd og Maren fra Morshjerte, og flere av personene fra Arvesynd vil etterhvert dukke opp i Morshjerte.

  Du kan lese mer om dette her: http://www.serieliv.no/2012/12/10/veiene-motes-i-dag/

  Ha en fin uke!

  21. januar 2013 kl 12:57
 9. Alexandra:

  Har akkurat lest ut arvesynd for andre gang, jeg ble like rørt og like trist som første gang. Og en bok 27? Høres kjempe bra ut! Håper virkelig på dette! Morshjerte har jeg lest litt av, men tror sannelig jeg må til med å lese den fra begynnelsen av og helt ut den og!

  Stå på Anne-Lise! Håper på flere serier fra deg

  19. januar 2013 kl 18:06
 10. Lars Hellen:

  Hej! Jag har läst hela serien Malin på Granlunda,den bästa bokserie jag läst.Fick många tårar när jag läste böckerna.Kommer serien på Film eller TV.
  H’älsningar
  Lars

  30. oktober 2012 kl 13:29
 11. NorskeSerier:

  Hei Svanhild.

  Arvesynd utgis nå på nytt, så bok 23, 25 og 26 vil være til salgs i butikk i 2013. Anne-Lise planlegger også en ny slutt på serien, så det vil bli en bok 27. 🙂

  mvh
  NorskeSerier

  8. mars 2012 kl 08:45
 12. Svanhild Stein westby:

  Hei Anne Lise. Det er med stor glede jeg leser dine bøker. Føler at jeg kjenner deg litt og vet du hvorfor. Jeg kjøpte hvalp etter første kullet til Lodchec (navnet er sikkert skrevet feil) men du vet hvem jeg mener. Han parret med en tispe i Sandefjord . Det ble et godt og langt liv med Tiro som ble 14 år. Siden den gangen har jeg hatt to godkjente redningshunder . Den siste måtte jeg avlive for tre uker siden. Jeg har hatt et flott og aktivt hundeliv i mange år , men det er en tid for allt. Nå blir jeg 60 år til neste år og vi reiser endel nå. Jeg har lest arvesynd ,men jeg får ikke tak i nr : 23,25 og26. Nå holder jeg på med Morshjerte. Jeg lever meg veldig inn i bøkene da jeg selv er født og oppvokst i Trøndelag. Takk for fine bøker.

  6. mars 2012 kl 12:56
 13. Anitha Lannervik:

  Lånade Malin på Grankulla som ljudböcker till en blind dam som jag går till i hemtjänsten. Det är det bästa böcker hon «läst» lyssnat på. Inläsaren är också bra.Dom är så spännande varje bok jag sätter in i min spelare, mvh Maj-Britt gnm Anitha.

  17. oktober 2011 kl 17:02
 14. Lena:

  Dom bästa böcker jag läst är av Anne Lise Boge, «Malin på Granlunda» . Helt underbara!

  30. august 2011 kl 22:02
 15. Turid:

  Arvesynd er absolutt den beste serien jeg har lest.Og den hadde så riktig slutt.Alt falt liksom på plass.
  Skal lese Morshjertet også, men har ikke fått begynt enda. Greit at seriene slutter med nr. 20- 25. Etter det har det lett for å bli mye nye navn, og det blir liksom så «utvasket» etterhvert, synes jeg.Har begynt på mange serier, men orker aldri å lese lenger enn bok nr 30.

  16. august 2011 kl 13:14
 16. Eli Egskar:

  «De gode gamle dager var da de fleste hadde det vodt» er det eet godt ordtak som sier. Og kvinnfolk var nok de som stred mest med mannfolk som ikke ville høre hva de mente og sa og gikk sine egne veier og mente kvinnfolka skulle danse etter deres pipe. Og når pengeveldet og janteloven rår, har en lite å stille opp med, som mener noe annet. Etter siste boken, gjør jeg mine egne tanker om hvordan det fortsetter. Maren pakker og drar, orker ikke å stri med bygdedyret i et gjennomsiktig bygdemiljø. Men det kan hende hun møter støtte der det ikke ventes og står oppreist nok til å slåss mot folks inngrodde holdninger.

  16. juni 2011 kl 00:42

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg om forfatteren