Julehilsen (og en deilig oppskrift) fra Hannah og Nora

Kjære leser!

Det blir jul i år også. I leiligheten vår på Sagene henger adventsstjernen i kjøkkenvinduet, det står en halvspist panettone på toppen av skapet og tehyllen er full av krydrede, varmende varianter. Når mørket faller presser mot vinduene, tenner vi stearinlys og hører på fransk kormusikk.

Julehilsen 2020

For det blir ekstra viktig å ha det hjemmekoselig denne vinteren, når de store middagsselskapene og gløggdrikking i bråkete julemarkeder faller bort. Vi håper du gjør som oss og tar deg tid til å passe ekstra godt på deg og dine i denne usedvanlig mørke tiden. Heng tørkede appelsinskiver i vinduene, bland drinkene selv, og hold selskapene små. Og glem for all del ikke å dans til Jingle Bell Rock i sokkelesten! Vi tenker på deg, hvor enn du sitter der ute i vårt langstrakte land, og vi håper du har det bra.

Om du har en dag du trenger det engelskmennene kaller «a hug in a mug», anbefaler vi å lage herr Mørchs italienske varme sjokolade.

Gledelig jul til deg og dine!

Gode ønsker fra Hannah og Nora


Herr Mørchs italienske varme sjokolade (Cioccolata Calda)

Til to store kopper, eller tre små, trenger du:

  • 3 dl helmelk
  • 2 ss maisenna
  • 2 ss sukker (eller etter smak)
  • 2 ss kakao
  • Et knivsodd salt
  • 80 g mørk sjokolade (Det er her smaken kommer fra, så bruk en sjokolade du liker å spise. Om du ikke liker mørk sjokolade, går melkesjokolade også fint, men da kan du vurdere om du vil bruke mindre sukker.)

Hakk sjokoladen.

Rør sammen maisenna, kakao, salt og sukker i en liten, tykkbunnet kjele.

Ha i litt av melken og rør godt, til du får en jevn, tykk masse (Dette er for å unngå klumper).

Vips inn resten av melken og sett kjelen på middels varme. Kok forsiktig opp og rør ofte. Jeg liker å bruke en slikkepott til dette.

Etter hvert vil blandingen tykne. Dette vil ta litt tid, men når det først tykner, går det fort, så følg godt med. Rør godt så du ikke får klumper i bunnen av kjelen. Blandingen blir tykk, nesten pudding-aktig.

Skru ned varmen. Ha i den hakkede sjokoladen, rør forsiktig til alt har smeltet.

Hell over i to krus og topp med litt flaksalt eller pisket krem (eller drikk som den er).

Vel bekomme!


Gjenklang 6 er i salg nå! Gjenklang 7, den siste i første sesong, er i salg 18. desember.

Kos deg med den i jula!

 

Julehilsen 2020