Norske Serier i Polen!

Internasjonal suksess!

Som dere sikkert vet er mange av våre romanserier solgt og oversatt til polsk og blitt en stor suksess i Polen. Vi har tatt en prat med Anette Garpestad som jobber hos Cappelen Damm Agency og fått litt mer info!

– NorskeSerier har vært populære i Polen i en årrekke, noe som kommer av at de har en lignende tradisjon som oss når det gjelder denne typen utgivelser. Bøkene distribueres, akkurat som i Norge, primært gjennom dagligvare og kiosker i tillegg til abonnement. Polen har etter hvert blitt et viktig bokmarked for oss, da de har god distribusjon i tillegg til at en høy andel av polakkene leser bøker. Etterspørselen etter serieromaner virker også nærmest uendelig, og vi selger noe sånt som 3-5 nye serier til Polen hvert år.

Vi får tilbakemeldinger om at de liker dramaturgien i serien som vi utgir, at det er lett å la seg engasjere av skjebnene som spilles ut og at hovedpersonene er gode og nyanserte. Det polske markedet vil også gjerne ha lange bokserier, og ser gjerne etter serier som er på 40 bøker eller mer. De pleier også noen ganger å dele dem opp på andre måter enn hva vi gjør, så noen ganger blir seriene utgitt som flere bøker på polsk enn hva som er gjort på norsk.

På bildet ser dere seriene I krig og kjærlighet og Skjærgårdsliv.

Ukens mest leste innlegg