Christins sommer!

Vi har tatt en prat med Christin Grilstad Prøis for å høre hvordan hennes sommer var, og hvilke planer hun har for tiden fremover! Les mer her om både sommermusikalen Den Gode Hensigt, teaterstykket Kampen om Wøyengutta og om hennes planlagte hyttetur til USA!

Sommeren har vært travel, som den alltid er for meg som produserer teater og spel i årets fineste måneder. I år er det ekstra travelt med tre produksjoner på rappen. Jeg har skrevet manus/musikk til alle, og i familiemusikalen Piratbukta, som ble spilt i Telemark i juli, var jeg også skuespiller. Å være pirat er herlig, og ensemblet på seks, hvorav de øvrige er unge flinke folk, gjør at jeg føler meg betraktelig yngre selv også.

Vel, sommerens piratforestillinger er til ende, og kommende uke er det premiere på Kampen om Wøyengutta som spilles på Wøyen gård i Bærum. Wøyen var et guttehjem og historien som fortelles er fra 50-tallet. Dette stykket var det ikke lett å skrive, men jo mer jeg researchet og jo flere intervjuer med tidligere barnehjemsgutter, nå voksne menn, som ble gjort, sto det klart for meg hvilken historie som måtte fortelles. Kampen om Wøyengutta tar deg med på en reise der maktkamp mellom sterke øvrigheter setter enkeltmennesket på prøve, samt at vi følger en av guttenes historie.

Og rett fra Wøyen, som spilles 15. – 24. august, bærer det avsted til Svelvik i Vestfold, der sommermusikalen Den Gode Hensigt settes opp på niende året. Den Gode Hensigt handler om folk og fe i det år 1812, da Napoleonskrigen herjet og tidene var magre. På det lille strandstedet Svelvigen var det utstasjonert 100 bondesoldater for å trygge innseilinga til Drammen, men så kom det ikke et eneste fiendtlig krigsskip i de sju åra krigen varte. Den Gode Hensigt er dermed på en måte et anti-spel, for i gamle Svelvigen skjedde det ingenting. Vel, soldatene var nå der og i historiebøkene står det at det var litt for mange skjenkestuer og at soldatene etterlot seg et og annet uønsket børn, og slikt blir det jo historier av. Sommermusikalen er blitt en tradisjon i Svelvik, og i år har vi med oss Ellen Nikolaysen, Jannike Kruse og Finn Schau i de største rollene. Det er magisk å sitte ved Drammensfjordens bredd og se et stykke 1800talls historie utspille seg, så er du glad i historie, ikke nøl, men ta turen til Svelvik 28.- 31.08 og få med deg Den Gode Hensigt.

Ferie har det blitt lite av i sommer, og etter Den Gode Hensigt skal jeg tre uker til Hordaland og spille forestillinger i den kulturelle skolesekken, men når det er ferdig; du store, da er det min tur til å flate ut. Da fyker jeg til USA. Vi har hytte i staten Arkansas. Hytta ligger langt utafor allfarvei, med null mobildekning og ikke no TV. Her skal batteriene lades og nye tanker tenkes. Nærmeste tettsted heter Mountain View og det er ganske komisk egentlig, da det ikke er en fjelltopp å se i mils omkrets. Litt langt å dra til hytta? Jo, da, men når jeg først drar så blir jeg en måneds tid slik at jeg rekker å bli kjent med villkaninene under verandaen, groundhogfamilien (murmeldyr) ved bekken, samt vaskebjørnene og beltedyra som snuser rundt nattestid.

God sommer videre til dere alle!

Mvh Christin Grilstad Prøis

0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Christin Grilstad Prøis

Christin Grilstad Prøis (f. 1965) har trønderblod i årene, men er bosatt i Svelvik. Christin debuterte som serieforfatter med Cornelia. Livets lenker er hennes andre romanserie.