Konkurranse: Vinn JORDBÆRDAMENE-krus!

Vidunderkur mot hodepine?

Nå er siste bok i JORDBÆRDAMENE i salg

Bli med og gjett – vinn et flott krus med motiv fra JORDBÆRDAMENE!  

Historisk sett er det ikke lenge siden 50-tallet, men mye har forandret seg likevel. Da Synnøve Eriksen skrev Jordbærdamene, gjorde hun grundig research og leste bøker, aviser og ikke minst ukeblader fra tidsperioden – og hun har funnet de villeste påstander og «sannheter». Samtidig har Synnøve meget god fantasi, så det er ikke alltid så lett å skille det som er oppdiktet fra historisk fakta i tekstene hennes.

I siste bok av Jordbærdamene, Hageselskap, ser Dina at fru Årstrand har hull i ørene:

Fru Årstrand tok imot dem i en enkel kjole, og ingen smykker var å se, bortsett fra små, runde kuler i hvert øre. Det var blitt moderne med hull i ørene nå, og visstnok skulle det hjelpe mot hodepine. Dina var ikke plaget av den slags, og hun hadde heller ingen planer om å stikke en nål gjennom øreflippene.

Det er ingen tvil om at hull i ørene var en nymotens greie i 1959. Tidligere hadde man brukt klipsøredobber. Men er det sant at de skulle hjelpe mot hodepine?

Vinneren av et fint krus med motiv fra JORDBÆRDAMENE ble Kjersti Haugstad! Gratulerer! 

Ukens mest leste innlegg