Nyt øyeblikket: Piknik i May Lis’ hage

Kjære lesere.

Her i Bergen har vi hatt mange gode sommerdager i år, og en ettermiddag fikk jeg det over meg at i kveld skal vi nyte øyeblikket. Vi skulle ha piknik i hagen!

Jeg kokkelurte litt med yngstedatteren om planen, og så fliste vi inn til butikken og kjøpte frukt, vaniljesaus, kake og iste.

Vel hjemme igjen la vi hodet i bløt for å lage et slags bord. Vi kunne ha brukt hagebord og stoler, eller bare et teppe på bakken, men nei, dette skulle være en annerledes piknik. En piknik i Celias ånd.

Jeg fant tre kasser og et langt brett som ble et lavt bord, og så la vi hvit duk over. Vi bar også ut lykter og puter til å sitte på.

De blomstrende trærne i hagen stod på sitt fineste, og jeg plukket både rhododendron og gullregn som ble fargerik bordpynt. Det vokser også liljekonvall i hagen vår, og jeg plukket noen som jeg satte i en kopp en skjønn leser ga meg. Den har bilde av liljekonvall på seg, og inni står det May. Det passet perfekt, siden det var nest siste dagen i mai.

Vi har fire katter og en liten hund, og de synes det er kjempegøy når familien er i hagen. Da løper og spretter de over gresset, og det ser ut som om de skal lette. Det nyeste tilskuddet i familien, Gullik på 3 år, fikk komme ut for første gang. Det syntes han tydeligvis var veldig spennende.

Da vi hadde pyntet og ordnet og gjort alt klart, inviterte vi resten av familien ned i hagen. Klokken var halv ti da vi spiste, og en time senere så vi solen lage en nydelig himmel.

Det var en kjempekoselig stund, og en av de beste kveldsmåltidene vi noensinne har hatt. Det kan absolutt anbefales! Bruk hagen, naturen eller en park, vær med familie eller venner. Det er godt å skape gode minner.

Noen dager senere tenkte jeg fremdeles på denne hyggelige kvelden, og den ble inspirasjon til en scene i den Papirslottet-boken jeg holdt på med.

Ha en flott sensommer, og nyt øyeblikket!

May Lis


Papirslottet 4 sendes til abonnenter i begynnelsen av september, og er i salg 10. september! 🙂
0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

May Lis Ruus

May Lis Ruus (f. 1968) er oppvokst og bor i Bergen, med mann og to barn. May Lis har alltid fascinert seg for arkeologi og historie, og hun har skrevet flere populære romanserier.