Nå kan du lytte til «Breidablikk»!

Alene i snøen ligger en jente – frossen og forkommen – da Engeløyas doktor kommer forbi i hesteskyssen. Han er på vei hjem fra et sykebesøk. Han tar med seg jenta hjem og redder hennes liv. Hun mangler familie, og hun blir som en datter for ham.

Slik er starten på Trine Angelsens serie Breidablikk, som også er navnet på doktorgården i bygda, sentrum for mye drama, kjærlighet, glede og spenning.

Breidablikk har siden lanseringen i 2015 vært en veldig populær serie, og nå kommer den som lydbok i Storytel! Første bok er allerede tilgjengelig, og andre bok kommer 7. juni.

Trine har i mange år vært den mest produktive og populære forfatteren i Nordland. Henne serier Havets datter, Thea og Hverdagsengler har alle vært store suksesser og leserfavoritter. Og ikke bare blant nordlendinger, selv om folket nordfra kjenner seg godt igjen i miljø, mentalitet og dialekt.

Alle Breidablikk-bøkene skal leses inn Sibeth Hoff, datteren til Nordlands populære visedikter og sanger, Trygve Hoff.

Trine Angelsen og Sibeth Hoff i lydstudio hos NRK Nordland i Bodø. Foto: Bjørnar Jacobsen.
Trine Angelsen og Sibeth Hoff i lydstudio hos NRK Nordland i Bodø. Foto: Bjørnar Jakobsen

For en tid siden opptrådte Trine og Sibeth  sammen på biblioteket i Bodø. De to fant virkelig tonen og hygget seg sammen med sine lesere og lyttere. Trine fortalte om Breidablikk og forfatterlivet, Sibeth sang Trygves og egne viser – og leste høyt fra serien. Hun valgte ut et avsnitt med de søte, gamle damene Tora og Betsy, og da ble det selvsagt god latter blant lytterne.

Forfatter Trine Angelsen og skuespiller Sibeth Hoff på scenen i Bodø bibliotek. Trine fortalte om Breidablikk, og Sibeth sang og leste høyt fra serien – som en levende lydbok. Foto: Bjørnar Jakobsen
Muntert på lanseringen av Breidablikk i Bodø: forlagssjef Tomas Algard intervjuet forfatter Trine Angelsen og skuespiller Sibeth Hoff, som leser lydboka. Foto: Bjørnar Jakobsen

Vil du lytte til Breidablikk? Du kan prøve Storytel helt gratis i 14 dager!