Min uke: May Lis Ruus

Hvordan ser en vanlig uke ut for en serieforfatter? Det gir vi deg svaret på i denne spalten! Denne uka er det May Lis Ruus som har skrevet dagbok, og forrige uke var ikke hvilken som helst uke for henne – Papirslottet ble nemlig lansert!

Mandag

Uken begynte med en tur til Alvøen. Sammen med min venninne Charlotte gikk vi i Alvøskogen. Der har jeg bare vært én gang før, og da var det vinter og snø. Nå var våren fullt utsprunget, det var varmt og sol, og stiene var tørre. I Alvøskogen er det også handling i kommende bøker.

Vi gikk til Gullaksdalen ved Småvannet, der Alvøen hadde kruttverk i noen få år fra 1856. Det står fremdeles rester etter hus og verksbygninger for menneskene som bodde og arbeidet der. Elven som ble brukt i mølledriften skar seg idyllisk gjennom skoglandskapet.

Meg og Ricardo på tur.

Etterpå gikk vi til Alvøen, rundt huset og i naturparken. Der prologen begynner, leste jeg høyt fra bok 1 for henne.

Tirsdag

I dag ble jeg intervjuet av lokalavisen Fanaposten. Om ettermiddagen gikk jeg meg en lang tur i skogen. Alt er nydelig når det er vår og fint vær!

På handletur sto Papirslottet 1 i hyllen, og det er gøy å se sin egen bok stå der, for det er jo på en måte barnet mitt som nå er ute i verden.

Onsdag og torsdag

Disse dagene hadde jeg ikke så mye på planen. Det har vært nydelig vær i Bergen de siste ukene, med varmerekord og sol. Det har passet bra siden jeg ikke har hatt hodet med meg til å skrive så mye på boken jeg holder på med. Men sånn er tiden rundt lansering for mange. Selv om forlagsfolkene og Bymuseet ordner det meste før lanseringen til helgen, er det likevel mye å gjøre og huske på, så det har vært mye e-poster, meldinger og telefoner med veldig mange.

Fredag

Fredag hadde Fanaposten en helside om Papirslottet. Det var kjekt! (Klikk for å se større versjon.)

Tidlig ettermiddag dro jeg til byen for å signere bøker på Narvesen Harbitzhjørnet. Både kjente og ukjente fikk bok, og det var to hyggelige timer der jeg hadde god tid til å slå av en prat med dem som kom innom. Jeg fikk også en søt gave fra en trofast leser, et krus med liljekonvaller på, og to bokmerker hun hadde strikket og heklet. Det satte jeg stor pris på.

Lørdag

Lørdag var den store lanseringsdagen. Det hele foregikk i Alvøen, der det meste av handlingen i Papirslottet foregår. 100 mennesker fikk omvisning i tre grupper, ledet av flinke museumsfolk som fortalte om stedets historie. Vi var inne i Alvøen Hovedgård, i naturparken og på verksplassen. Etterpå var det mingling i hagen, og det var en god stemning. NorskeSerier spanderte skillingsboller og juice og gaveposer, og jeg signerte Papirslottet 1.

Du kan lese mer om og se flere bilder fra den fine dagen i dette blogginnlegget.

Foto: Vibeke Kristiansen Seldal
Foto: Vibeke Kristiansen Seldal
Foto: Vibeke Kristiansen Seldal

Lørdag kveld var det lanseringsmiddag med forlagsfolkene, og sammen med mann og døtre dro jeg til Bergen sentrum. Der var det liv og røre, med musikk og folk som danset i gatene. Vi spiste en herlig middag på en restaurant på historiske Bryggen, og jeg fikk gaver og blomster og fine ord. En uforglemmelig dag som ble avsluttet med et spektakulært syn; en solsøyle over Bergenhus festning.

Søndag

Søndag bare svevde jeg. Og nøt den nydelige blomsterbuketten jeg fikk fra NorskeSerier. Nå er Celia på ordentlig ute på egne ben!

Takk til alle de skjønne leserne jeg har møtt, takk til Bymuseet for flott gjennomført arrangement, og takk til NorskeSerier som igjen har stått på i kulissene i lang tid. Dette skal jeg leve lenge på!

May Lis

 

0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

May Lis Ruus

May Lis Ruus (f. 1968) er oppvokst og bor i Bergen, med mann og to barn. May Lis har alltid fascinert seg for arkeologi og historie, og hun har skrevet flere populære romanserier.