Bli bedre kjent med personene i «Papirslottet»

Veldig snart er Papirslottet av May Lis Ruus i salg (kanskje du allerede har fått en bok i posten?)!

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med alle menneskene i May Lis’ nye univers. Her forteller hun mer om noen av de du får møte på Alvøen i 1808. 🙂

Hei, kjære lesere!

Hovedpersonen i Papirslottet er Celia Piil, og vi følger historien gjennom henne. Hun kjenner sin plass og den plikten som hviler på henne, men hun vil ikke bli tråkket på. Derfor sier hun sin ærlige mening og tar beslutninger som ikke faller i god jord hos alle.

Celia får livet snudd på hodet når faren må selge hus og hjem i Bergen og satser alt på Alvøen verk. Hun mister alt det kjente og kjære i den livlige byen, og selv om Alvøen er et nydelig sted, er det ikke bare-bare å tilpasse seg der. Men hun prøver å gjøre det beste ut av det, og er positiv og oppmuntrende overfor de andre. Hun blir også snart kjent med noen av de som arbeider på verket.

Celia

Søsteren Fiona er eldst i søskenflokken på fire, og i mangel på sønner som kan arve og drive farens og forfedrenes livsverk videre, hviler alt på hennes skuldre. Fiona tar seg også til rette fordi hun vet at hun betydningsfull for slektens fremtid, og får lettere tilgivelse når hun faller for en mann. Det skaper splid mellom søstrene, som hele livet har stått hverandre nær.

Fiona

De to søstrene har også en yngre søster, Sofie på tolv år, og en bror, Elling, på ti år som er blind.

Faren Wilhelm og moren Berentine vil det beste for alle sine barn, men det er det viktig å ha veloppdragne døtre med et plettfritt rykte, som er lette å gifte bort. Gjennom ekteskap kan slektens posisjon og formue vokse.

August Sahl har vært Wilhelms fullmektig, og det er han som har kjøpt huset og handelsgården i byen. Med et giftermål mellom ham og en av Wilhelms døtre kan Piil-slekten få tilbake det som er tapt.

August er korrekt, alvorlig, ærlig og dannet. Celia har hatt varme følelser for ham en tid, men det er Fiona som er tiltenkt ham. Inntil Fiona setter følelsene foran plikten.

For på Alvøen Verk arbeider to brødre, Cornelius og Scott Winther. Selv om de er håndverkere, er de likevel et godt stykke under Piil-familien i rang. Den ene sikter oppover, mens den andre ikke følger regler, og går sine egne veier. De er ikke passende for søstrene, men likevel oppstår hengivne vennskap.

Scott

I verksmesterboligen bor kruttmesteren og hans kone, og deres barn. Den kloke og omsorgsfulle Marie Reus blir snart en trygg havn for Celia.

Den gamle konen Lorte-Lovinda er Alvøens original, hun som tror på dragugen og nøkken og stjeler gjerdespiler og samler på skrot og kaller det skatter. Hun er uforutsigbar, fraværende og lever stort sett i sin egen verden. Men selv om hun ser ut til å se og høre dårlig, får hun likevel med seg det meste, og Celia lærer seg snart å lytte når Lovinda har noe på hjertet.

På Hop Hovedgård på Askøen bor den mektige og innflytelsesrike familien Silkensteen. Når Celia treffer sønnen Valentin, synes hun at han er en tåpelig, narraktig fjomp, men etterhvert er det helt andre sider han viser, og Celia blir overrasket.

 Dette er noen av dem vi blir kjent med i Papirslottet. De er som folk flest – man skal ikke dømme etter førsteinntrykket ….

Kos deg med serien!

Hilsen May Lis

Kart over Alvøen

3 kommentar(er).
  1. Linda Sommer:

    Hei,
    ei spennende og fin bok .Eg bur og er godt kjent i området,det gjør at boka blir spennende å lese,i tillegg er eg så pass voksen at eg veit at slik var det ofte før når det gjaldt å gifte bort jentene til rike menn.Men forfatter skriver veldig fengende og alt eg leser ser eg for meg.

    9. oktober 2018 kl 21:35

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

May Lis Ruus

May Lis Ruus (f. 1968) er oppvokst og bor i Bergen, med mann og to barn. May Lis har alltid fascinert seg for arkeologi og historie, og hun har skrevet flere populære romanserier.