Delfiakake er Anne Maries julefavoritt

Julens små gleder

Når julen nærmer seg er det én kake som minner meg om min barndoms jul: Min mor laget alltid delfiakake. Det er en konfektkake som er lett å lage, for den trenger ingen steking. Den er mektig, så den bør serveres i tynne skiver, og den er nydelig til en god kopp kaffe.

Jeg ønsker alle mine trofaste lesere en hyggelig jul og et godt nyttår!

Takk for at dere leser mine bøker, og håper dere fortsatt vil følge Julie inn i det nye året.

Juleklem fra Anne Marie Meyer


DELFIAKAKE

Ingredienser

  • 200 g delfia kokosfett
  • 200 g god mørk sjokolade
  • 2 stk egg
  • 2.5 dl sukker
  • 20 stk Per-kakekjeks
  • gelétopper

Slik gjør du 

  1. Smelt kokosfettet i en kjele. Trekk kjelen av varmen og ha i sjokoladen. Rør til den smelter.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis og vend inn i sjokoladen.
  3. Kle en brødform med bakepapir.
  4. Ha sjokoladerøre og kjeks lagvis i formen.
  5. Sett kaken kjølig til den er stiv, gjerne over natten. Skjær kaken i tynne skiver med en varm kniv like før servering.
  6. Delfiakake har god holdbarhet i kjøleskap, men kan også fryses.
  7. Pakk gjerne delfiakaken i bakepapir og celofan, og gi bort til noen du er glad i. Delfiakake passer like godt på kakebordet som den gjør som vertinnegave!
    Pynt kaken med gelétopper, men du kan gjerne pynte med seigmenn, nøtter og annet julegodt!

Oppskriften er hentet fra Meny.no.