Morshjerte går mot en rørende slutt

Det er ikke uten et snev av vemod vi i dag annonserer at salgsdato for den siste boken i Morshjerte er fastsatt: 27. februar 2017 kommer bok 28, den aller siste i serien, i salg.

 «Men menneskenes hjerter forandres aldeles intet i alle dage.»
– Sigrid Undset

Når Anne-Lise Boge nå avrunder den høyt elskede serien, er det med den samme hjertevarmen som kjennetegner alle hennes bøker. Vi lover at du vil få bruk for både ett og to og tre lommetørklær før du når siste side i Morshjerte. Og, fortsatt i tro Anne-Lise-stil, er det også plass til både dramatikk og overraskelser:

Les en liten smakebit på aller siste bok i Morshjerte

Morshjerte 28 kommer i salg 27. februar 2017.
Morshjerte 28 kommer i salg 27. februar 2017.

Moren og Oda ble sittende oppe etter at de andre hadde lagt seg. Det var sjelden de to hadde tid for seg selv, og Oda forsto at moren var bekymret for henne.
– E tykkjer du er like tynn att som du var da di kom i sommer, sa Maren. – Er du viss på at du er fresk, Oda?
– Ja da, mor, det feiler meg ikkje anna enn at e er slita.
– Men om du allveg er så slita, så vert du til slutt sjuk! Ka slags liv er det å leva slik?
– Tja, det kan ein kanskje spørre seg om, svarte Oda litt nølende. – Om det å ofre seg heilt for songen og musikken, slik vi gjer … om det er livet. Men ein kan ikkje få alt, veit du, la hun til. – Det er ingen som får både i pose og sekk.
– Nei, det er sant, nikket moren. – Det er utruleg ka du har oppnådd, og e forstår at du kan nå mykje lenger. Bli verdensberømt, kan hende. Og om det er det du vil og det du føler er rett, så skal du gjer det. Det er ditt liv. Men vi får berre ett liv, Oda, så det er viktig at det eine livet verkeleg er sjølve livet.
– Korleis skal ein veta det?
– Nei, e veit ikkje, svarte moren lavt. – Oftest får vi jo ikkje noko valg. Vi rår ikkje med alt, verken med livet eller med dei valga vi tek. Hun la hånden på Odas hånd. – Det har vore mykje løgn og fortielser i livet mitt, sa hun brått. – E har gjort mange gale valg – ikkje berre ein gong, men gong på gong. Men omsider forsto e at løgn alder er ei god løsning. Ein skal ikkje allveg sei alt, e meiner ikkje det – men løgn … Hun svelget. – Løgna kan ingen rømme frå. Den tar oss allveg att før eller sia.
Stearinlyset på kjøkkenbordet kastet et varmt, flakkende skjær over ansiktene deres. Høstnatten sto mørk og stille mot kjøkkenvinduet.
– Emma var mor mi.
Det gikk et øyeblikk før Oda oppfattet hva moren hadde sagt. Det gikk et støt gjennom henne. Hun løftet hodet og så på moren med store øyne. – Ka du sa?
– Emma var mor mi, gjentok Maren lavt. – Og ho var mormora di, Oda.
Oda følte det som om hun sank. – Ka det er du seier? hvisket hun. – Korleis i himmelens navn kan det vara rett? Kor lenge har du visst det? Kofor har du alder sagt …
– Emma villa ikkje at nokon skulle veta det, Oda. Det er ei lang historie …
– E har heile natta, svarte Oda hest. – Fortell meg sanninga, mor!

Som du skjønner: det er bare å glede seg. Merk mandag 27. februar i kalenderen – dagen da Morshjerte kommer til en rørende og overraskende slutt!

 

Ukens mest leste innlegg