Etter at gode kollegaer har viet mine hjemmelagde knekkebrød en viss oppmerksomhet i lunsjen, tenkte jeg at dere lesere også kunne ha glede av oppskriften. Knekkebrødene er like gode uten pålegg, som med.
Mohameds knekkebrød
Du trenger:
65 g mandler
1 dl solsikkekjerner
1/2 dl gresskarkjerner
1/2 dl linfrø
1/2 dl sesamfrø
1 ss fiberhusk
1/2 ts salt
2,5 dl vann
- Del mandlene i to og legg dem til side.
- Rør sammen resten av ingrediensene i en bolle.
- La røren svelle i 10 minutter. Rør en gang i blant.
- Bruk en slikkepott/skje og smør/klem røren ut på et bakepapirkledd stekebrett.
- Fordel mandlene på røren.
- Sett brettet nederst i ovnen, som er forvarmet med varmluft til 160 °C. Stek i 18 minutter. Ta brettet ut av ovnen og skjær opp med en kniv eller et pizzahjul. Sett brettet nederst i ovnen og stek videre i 12 minutter. Flytt brettet øverst i ovnen og stek i 30–35 minutter.
Dersom du ikke har varmluft, kan du steke brettet midt i oven ved 160 °C i 70 minutter.
- Avkjøl på rist og bryt opp i biter.
Dobler du oppskriften, kan du lage to brett i samme slengen hvis du har varmluftsovn.
Det er bedre at knekkebrødene blir for godt stekt, enn at de er for lite stekt.
Håper det smaker!
Med utgangspunkt i en oppskrift i Frisk med lavkarbo, Frokost og lunsj av Sofie Hexeberg og Birthe Storaker.