Nydelig kremet fiskesuppe

Rask å lage, sunn og nydelig god! Også for den som ikke er så veldig glad i fisk.

Fiskesuppe
Deilig suppe! Foto: Solveig Grande

Du trenger:

  • 1 fennikel i strimler
  • 1 gulrot i strimler
  • 100 g sellerirot i strimler
  • 2 ss smør
  • 2 dl tørr hvitvin
  • 2 dl fiskefond
  • 6 dl kremfløte
  • 2 ss tomatpuré
  • 200 g laksefilet skåret i terninger
  • 200 g torskefilet skåret i terninger
  • salt og pepper
  • 100 g rensede reker
  • 2 ss hakket frisk bladpersille

Fres grønnsakene i smør, tilsett hvitvin og fiskefond og la det koke i 10 minutter

Tilsett kremfløte og tomatpuré og kok videre i 5 minutter.

Tilsett fisketerningene og la dem trekke så vidt under kokepunktet i 2–3 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Pynt med reker og persille.

Oppskriften er fra Frisk med lavkarbo, Selskap og helg av Sofie Hexeberg og Hanne Riise.