Elisabeths favoritt på Krimfestivalen

Leser du krimbøker når du ikke leser serieromaner? Da må du komme på Krimfestivalen i Oslo! Festivalen avholdes fra torsdag 7. – lørdag 9. mars, og over 50 kritikerroste forfattere kan ses og høres på de mange arrangementene. Se hele programmet for festivalen her.

I forbindelse med festivalen har vi spurt forfatterene hvilke krimbøker de har som sine favoritter. Her er svaret vi fikk av forfatteren av Maria av Svaneberg!

Tekst: Elisabeth Hammer

Jeg elsker en god krimhistorie, og når jeg først finner en forfatter som fenger, kan jeg bli fullstendig hektet.  Som den sommeren jeg egentlig skulle ha studert forvaltnings- og miljørett, men hvor jeg endte opp med å lese Agatha Christies samlede verker i stedet, og derfor måtte forlenge studiene med et halvt år. Var det verdt det? Ja, absolutt!

For Agatha Christie har disse finurlige gåtene som skal løses, og den slags elsker jeg. Halve moroa er å gjette seg frem til løsninger underveis, for så å oppdage at jeg ikke kunne vært mer på viddene.

Jeg har lest en del nyere krim også, og mye av det er veldig bra og absolutt underholdende. Men da jeg fikk Hans Olav Lahlums siste bok i gave for litt siden, ble smilet ekstra bredt. Boken består av tre selvstendige krimhistorier, med samme etterforsker. Lahlums historier minner meg mye om Christies, med et godt gammeldags mordmysterium som skal løses og hvor historien alltid tar uventede vendinger.

Jeg leste hele boken på en kveld, og koste meg mens jeg lanserte mine teorier om mulige gjerningsmenn for min bedre halvdel underveis. Og jeg tok feil og jeg ble overrasket, før alt falt pent og pyntelig på plass med et ”Aha! Naturligvis!” til slutt. Det var en god lesestund, og om du liker gode krimgåter der oppklaringen av mysteriene står i sentrum, vil jeg absolutt anbefale De Fem Fyrstikkene av Hans Olav Lahlum.

God krimvår!