Renates flotte Kvikk Lunsj-kake

I forrige måned la vi ut oppskriften på Frid Ingulstads nydelige kyllingsuppe, og i dag får du vite hemmeligheten bak denne fantastiske Kvikk Lunsj-kaka til forfatteren av Stina Saga!

Renate Josefsens favorittkake både smaker og ser lekker ut!

Kakebunn:
600 gr sukker
4 egg
250 gr smeltet smør
450 gr mel
1 1/2 ts vaniljesukker
3 ts natron
6 dl kefir
6 ss kakao

Denne røra er stor og er egentlig til ei langpanneform, men jeg brukte ei rundform på 26 cm.

Stekes på 180 g i ca 50 min.

Kaka har to typer fyll. Du kan velge å bruke begge, eller bare et av dem. Det blir mye sjokolade, så jeg pleier kun å bruke pisket krem med sjokoladebiter mellom lagene.

Fyll 1:
200 gr smør
500 gr melis
6 ts kakao
2 ts vaniljesukker
2 ss kaffe

Fyll 2:
1 pk fløte piskes
3 pk kvikklunsj grovhakkes og blandes i fløten

Glasur:
200 gr smør og to kokesjokolader smeltes i vannbad
400 gr melis siktes i
2 egg
6 ss kaffe

Del bunnen i 3 og legg krem mellom lagene.

Trekkes med glasur.
For å få glasuren «glatt» etter at den er smurt utover, drar jeg over den med en kniv som jeg dypper i varmt vann.

Del kvikklunsjene slik at to og to staver henger sammen (bruk kniv, da blir snittet jevnest) og legg de rundt kaka. Jeg brukte 12 pk + 1 stav for å komme rundt. Dersom kakebunnen ikke er høy nok, så kutt sjokoladen nederst slik at den ikke stikker for langt opp.

Jeg forsøkte å lage et «sløyfebånd» av marsipan, men det var umulig å få festet godt nok rundt sjokoladen … Så da ble løsningen et silkebånd. Det er bare for pynten sin del for sjokoladen henger fast i glasuren.

Pyntes med jordbær eller annen bær/frukt.

Saftig og god kake, men temmelig mektig 😉

Ukens mest leste innlegg