Minner fra en sommer

Sommeren er over og vinteren er her. Når snø og kulde tvinger oss innendørs er det godt å ha minnene fra sommeren  å varme seg på.

Jeg reiser ikke utenlands om sommeren, da vil jeg nyte den korte norske sommeren. I år har jeg vært det meste av sommeren i Oslo, men jeg har også hatt et par turer opp til Valdres og hjembygda mi Etnedal. Der har jeg begynt å pusse opp barndomshjemmet mitt, som jeg skal bruke både som feriested og etter hvert skrivestue.

Huset ligger fint til ved elven og med kort vei til fjellet. Rundt huset vokser villblomster, og på andre siden av veien ligger et stort jorde der jeg som barn løp omkring og plukket markblomster som jeg bandt sammen til en blomsterkrans.

Det tar en knapp halvtime å kjøre til bygdebyen Fagernes. Når jeg er i Valdres prøver jeg å få til et besøk på Valdres Folkemuseum. Jeg liker å rusle rundt blant de gamle husene, og drømme meg tilbake til en tid som for lengst er borte. Det lukter så godt av gamle tømmerhus, og hvis du legger øret inntil, så kanskje du hører folkene som en gang bodde i dem hviske en hilsen til deg.

Sommerstid har museet mange spennende utstillinger. I sommer fikk vi se hvordan klærne ble vasket i gamle dager før vaskemaskins tid, og jeg er såpass gammel nå at jeg husker moren min vasket klær på denne måten da jeg var barn. Vi ungene hjalp til og om sommeren gikk vi ned til elven for å skylle klærne. Sommerstid åpner museet de gamle bygningene slik at man kan komme inn og se. Da kan man se de gamle vevene i bruk eller høre felespill.

Alle årstider har sin sjarm, og husk at en vinter aldri varer evig. Det kommer en vår og en sommer igjen!

En fortsatt god høst ønskes deg fra Anne Marie.

 Anne Marie Meyer er forfatteren av Odelsjenta. Les mer om Anne-Marie og Odelsjenta på nettsiden vår, www.norskeserier.no.

Har du lyst til å lese første bok i serien til Anne Marie? Du kan bestille den helt gratis her!