Nye bøker denne uken

Sommerferien nærmer seg med stormskritt for mange – derfor er det masse nytt lesestoff i butikkene i morgen! Gled deg til å lese fortsettelsen på favorittserien din!

Klikk på «Les hele bloggposten» under bokomslagene for å lese baksideteksten på alle de nye bøkene.

Arvesynd 11: Oppbrudd
Fossefall 43: Trollbundet
Livets lenker 17: Augustas fremtid
Livsarven 35: Ledestjernen
Maria av Svaneberg 10: Bryllupsnatten
Rosehagen 42: Hevnens engel
Sønnavind 53: Valgets kval

  

    

Arvesynd 11: Oppbrudd
Nettet strammer seg rundt Mali. Alle løgnene og fortielsene hun har spunnet om seg, er i ferd med å innhente henne. Hun kan ikke la Tordhild og Sivert gifte seg – men hvordan kan hun nekte dem det uten å fortelle sannheten?

– E tøkt at du skull ha garden for alt det e har mått tåle her på Stornes, sa Mali og så på Sivert. – Alder, alder har det vore i tankan mine at du kunna kom heim med … med ei du ikkje på noko vis kan få. For det forstår di båe, at di kan ikkje leva i hop. Ikkje få barnet …
Ørefiken smalt mot kinnet hennes så hun tumlet mot stolen og holdt på å falle.
– E hater deg, hikstet Sivert. Tårene strirant nedover ansiktet hans. – Å Gud, som e hater deg!

Fossefall 43: Trollbundet
Ola finner Amalie liggende på stranden etter sommerdansen, og hun kommer sakte til hektene igjen. Amalie reiser til Tron, som forteller at han planlegger å selge Furulia. Hva vil skje med barndomshjemmet som Amalie er så knyttet til? En gammel kjenning dukker uventet opp på Finnskogen. En mann alle trodde var død, en mann Amalie aldri trodde hun skulle møte igjen.

Han gjorde store øyne. Var det huldra som satt der? Han kikket nærmere etter. Vesenet som satt foran ham, hadde svart hår og bar en kjole i en vakker grønnfarge. Han hadde hørt at huldra bar skogens farger. Kunne det være henne? Han myste mot henne og ble valen i bena. Hun var vakker. Usannsynlig vakker. De klare tonene som lød fra munnen hennes, trollbandt ham.

Livets lenker 17: Augustas fremtid
Elen føder en nydelig datter som hun kaller Augusta. Men det kan vanskelig skjules hvem som er faren til den lille. Sigmund kommer til Doktorgården for å snakke med Elen. Han planlegger å reise til Christiania for å kjøpe billetter til Amerikabåten. Og til tross for morens iherdige protester går Elen ut for å møte ham …

Lyden av hestevrinsk nådde henne. Forvirret vendte Elen seg mot tunet.
Mot henne, på hest, kom Anker. Anker sperret øynene opp da han så henne, og åpnet munnen som om han skulle til å si noe, før blikket hans fanget mannspersonen som nå var kommet til porten.
– Hva i helvete, brølte han og jog hælene i hesten som bykset frem og nedover veien.

Livsarven 35: Ledestjernen
Da Abelone vender hjem fra Gimle sent om kvelden, kan hun ikke finne datteren noe sted. Både hun og William frykter det verste; at hun har rømt med Annar – hennes forbudte kjærlighet. Ellen er i sjokk etter Ulriks vonde betroelser, men ingen andre vet ennå hva de to går og bærer på.

Margrethe, hvor er du?
Hun hadde stilt seg det samme spørsmålet utallige ganger i løpet av natten. Hvor kunne datteren ha tatt veien?
Det var fremdeles lenge til daggry, og hun stirret ut i det mørke soveværelset uten å se. Hvor var Margrethe akkurat nå? Frøs hun? Var hun redd?
Å, Margrethe, hvorfor gjorde du det? Hvorfor gjorde du det?

Maria av Svaneberg 10: Bryllupsnatten
Maria blir svært syk av den lange overfarten til Bergen. Ernst og familien er omsorgsfulle og pleier henne etter alle kunstens regler. Men det tiskes og hviskes i krokene. Det er som om familien bærer på en mørk hemmelighet som ikke Maria skal få vite om. Maria gruer seg til nettene i ektesengen, men så langt har ikke ektemannen vist tegn til å ville fullbyrde ekteskapet.

Ingen av dem sa noe da de åpnet døren til soveværelset, og de så ikke på hverandre. Maria stivnet da Ernst stanset bak henne og begynte å kneppe opp knappene på kjolen. Hun lot ham gjøre det, og da han varsomt dro kjolen av henne så hun ble stående i undertøyet, holdt hun nesten pusten. Huden hadde nuppet seg på armene, og hun ventet på hans neste bevegelse.

Rosehagen 42: Hevnens engel
Emily blir trukket inn i Sten Ryggs hevnplaner. Det er hun, og ikke guvernanten, som går tur med Wilhelm August den skjebnesvangre dagen da kidnappingen skjer, og Rygg er villig til å la flere liv gå tapt for å ramme dem som sendte ham til tukthuset. Jenny og Simon forsøker å skape seg et nytt liv i Nice, men hun frykter at Gerhard leter etter henne, og at han er i stand til å ødelegge for dem.

Wilhelm August stakk sin lille hånd i hennes. ”Jeg er glad for at frøken Hauge ble syk!” utbrøt han.
Emily så ned på det strålende gutteansiktet og måtte smile.
”Jeg mener ikke akkurat det,” rettet han seg selv. ”Jeg mener bare at jeg aller helst ville gå på tur med deg, mamma.”

Sønnavind 53: Valgets kval
Elise fortviler når hun forstår at Jensine er med barn. Hun gruer seg til å fortelle det til Johan, og er redd han skal kaste Vidar på dør. Sammen med Hilda finner hun til slutt en løsning: Jensine skal sendes til et småbruk på landet og bære fram barnet der. Men Jensine har sine egne planer …

Jensine satte seg på en av de tomme stolene og håpet at hun slapp å vente lenge. I det samme hørte hun et høyt skrik og fòr sammen. Var det så vondt? Hun følte seg dårlig med ett, og begynte å kaldsvette. Hadde hun bare hatt følge med noen! Hun hadde forsøkt å ikke høre etter når moren fortalte alle skrekkhistoriene om hvor galt det kunne gå, men nå kom alt sammen tilbake til henne. Tenk om hun døde!