Nye bøker denne uken

I morgen finner du massevis av nytt lesestoff i butikk- og kioskhyllene! Det kommer nye bøker i hele åtte serier, og vi kan love deg at spenningen fortsetter i alle sammen! Klikk på “Les hele bloggposten” under bokomslagene for å lese mer om alle bøkene.

Nye bøker i uke 22:
Alvestad 13: Et lengtende hjerte
Arvesynd 10: Avsløringen
Fossefall 42: Den ukjente
Jordmoren 63: Oppgjørets timer
Livet i Bergfoss 10: For kjærligheten
Morshjerte 17: Øyeblikket
Sagaen om Sunniva 22: Under nøkkerosene
Østenfor sol 10: Gjensyn

      

       

Alvestad 13: Et lengtende hjerte
– Ingrid! Louise reiste seg og sprang mot søsteren. Tårene fylte øynene hennes, men hun brydde seg ikke om det, hadde bare tanke for at søsteren endelig hadde kommet. To pleiersker stanset henne, den ene tok tak i armen hennes, den andre festet grepet om midjen. De holdt henne igjen med makt, hindret henne i å komme frem til Ingrid. Louise forsøkte å kjempe seg fri, mens døren foran henne ble lukket igjen. – Slipp meg! La meg gå til søsteren min! Louise sparket og gråt.

Arvesynd 10: Avsløringen
Det har vært noen gode år på Stornes. Etter som ungene vokser til, ser Mali urolig hvordan Oja blir stadig mer lik sin far. Ni-årige Dorbet kaster alt lange øyne etter guttene, og Sivert – han vil gå sine egne veier, til Malis store sorg. Odelsgutten, som hun har ofret alt for …

Nettopp nå som alt ser ut til å ordne seg, når alle som kan avsløre henne enten er døde eller truet til taushet – står Sivert med armene om en ung, svarthåret kvinne og sier at det er henne han vil ha. Henne vil han ekte og dele livet med! Alt raser sammen rundt Mali. Hvis hun ikke straks får jenta vekk fra gården, vil sannheten komme for en dag. At folk kommer til å se likheten, er hun ikke i tvil om. Og når de får vite at jenta er tater …

Fossefall 42: Den ukjente
Svartebokas onde krefter har ødelagt fru Vinge. Amalie og Ola bestemmer seg for å kvitte seg med boka før flere blir skadet. Om kveldene skjer det underlige ting ved kirken; jamring og skrik høres fra kirkegården, og kirkeklokker begynner å kime av seg selv … Amalie vil dra til herregården som Ola eier, men da hun går opp på soveværelset for å hente den lille sønnen, Oddvar, er han borte.

Amalie hørte at det raslet i buskene bak henne. Hun snudde hodet for å se. Buskene bevegde seg fort og svaiet frem og tilbake. Det måtte være noe stort, tenkte hun og hyppet på Svarta, som reagerte med en gang. Hun satte sjenklene i siden på hesten og galopperte oppover bakken, mens hun hele tiden følte at noen var etter henne.

Jordmoren 63: Oppgjørets timer
Vicky har hatt en traumatisk opplevelse, og følelsene veller opp i Trond. Han føler seg mislykket og hjelpeløs som far. Og når hans eldste sønn kommer til Sæterdalen får Trond enda en utfordring. Karl Emil har blitt kastet ut av direktør Helgebakk i Oslo – nå trenger han en sterk farsfigur. Imens bestemmer Astri seg for å besøke Vicky i Oslo, og møtet forløser noe i dem begge. Vicky åpner seg for moren, og Astri får oppleve datterens styrke og selvstendighet. Forholdet mellom mor og datter går inn i en ny, spennende fase.

 Moren fanget opp datterens blikk, og holdt det.
– Lytt omhyggelig til hva hjertet ditt har å si, sa Astri. – Og husk at man aldri skal ha det travelt med å ta viktige avgjørelser. Om man kan slippe.
Astri strøk Vicky lett over kinnet. Fingrene hennes var varme etter å ha oppholdt seg i kåpelommen mens de tuslet rundt i parken. – Dette vet du at du må finne ut av selv.

Livet i Bergfoss 10: For kjærligheten
Jørn svever mellom liv og død etter ulykken. Legene kjemper, mens Vigdis og Sara vakler mellom håp og fortvilelse. Henning og Oscar er i gang med å pusse opp Røvervollen, og gleder seg til å flytte inn. Likevel er det tydelig at det er noe som plager Henning. Dommedagsprofeten Åge Skjærsvik har ødelagt tilliten til kirken og etterlatt et svare rot å rydde opp i. Dette gir Anette lange arbeidsdager og dårlig samvittighet for at hun ikke tilbringer nok tid sammen med familien. Anette og Ulf har begge altfor mye å gjøre på hver sin kant – og det er ikke alt de er enige om.

Anette smilte ikke lenger. Hun var likblek. Hun så trist på datteren og deretter på mannen sin, før hun spratt opp og løp ut av stuen.

Morshjerte 17: Øyeblikket
Maren har lært av sine feil, men det har kostet henne dyrt. Bygdefolket later til å ha tilgitt hennes ungdomssynder, men fra moren får hun bare spisse bemerkninger. Det får henne til å undres, og en dag går det opp for henne at det allikevel ikke er slutt på løgner og fortielser.

Det var et gammelt bilde. En ung tante Emma lå i en sykehusseng. I armkroken holdt hun en liten bylt, og ved siden av sengen satt Edith Bredli.
Maren hadde aldri sett bildet før. – Ka verden, utbrøt hun overrasket og rakte albumet til tanten. – Er det du?
Tante Emma kastet et fort blikk på bildet. – Kor fann du det her? Stemmen skalv.

Sagaen om Sunniva 22: Under nøkkerosene
Ingenting går som planlagt den høstdagen Sunniva står brud. Idet presten skal lese velsignelsen, vikles Kolbein inn i en skjebnesvanger hendelse. Den fører til at Agnes får underlige syner på ny, selv om de denne gang later til å bunne i fortiden. Mot vinteren fryser Besserudtjernet til, og fremdeles vet ingen hvilken grufull hemmelighet som skjuler seg under nøkkerosene …

«Jeg var hos henne før deg, Gaute Toresson.» Kolbein visste at han burde tie, men noe drev ham videre. Hvor mye hadde ikke Sunniva lidd på grunn av denne mannen? «Og meg ga hun seg til frivillig,» rant de bittersøte ordene over leppene hans.
Med et avsindig brøl ruste besserudbonden frem, bikkjene eksploderte i et opphisset glam, og Kolbein spente kroppen for å slåss.

Østenfor sol 10: Gjensyn
Laura blir fullstendig overrumplet da Colin frir til henne. Hun synes ikke hun kjenner ham godt nok, og hjertet banker fortsatt for Ola, selv om hun prøver å være fornuftig og se fremover. Simone og August gleder seg til å bli nybakte foreldre til våren, men først har de en julefeiring og et bryllup å se frem til …

Laura forsøkte å forme leppene til et svar, men halsen føltes tørr, og ordet ville ikke komme. Eller ordene. Hun visste at hun ikke var i stand til å svare ham med et enkelt ord, det var umulig. Hjertet rørte seg urolig i brystet hennes. Om bare …