Konkurranse: Jordbærsommer med Jordbærdamene

VINNEREN AV DENNE KONKURRANSEN ER NÅ TRUKKET! Den heldige er Inger Karin Skogheim. Gratulerer, Inger Karin!

For en sommer! Sol, varme og massevis av søte jordbær! Jeg er så heldig å få være redaktør for Synnøves herlige, nye serie Jordbærdamene, så jeg har lest flere av bøkene i serien allerede. Jeg leser, ler og gråter mens jeg lever meg inn i husmødrenes verden på 50-tallet. Dere kan virkelig glede dere!

Selv har jeg latt meg inspirere til å kjøpe meg en nydelig 50-tallskjole og spist jordbær nesten hver dag i sommer. Jordbær kan brukes til så mangt, og her er fire av mine favoritter.

Hvilken av disse fire Jordbær-delikatessene synes du ser best ut? Stem ved å skrive hvilken du liker best i kommentarfeltet – og vær med i trekningen av hele Synnøves forrige serie – Syvende sans

Jordbær med fløte og sukker. En sikker vinner!

Jordbær med fløte

Enkel bløtkake med krem og jordbær i to lag. Elegant og godt!

bløtkake

Jordbær i portvin – min manns supersøte favoritt! Oppskriften er fra hans portugisiske bestemor på 97 år som fortsatt lager denne lekre desserten: Del hvert jordbær i fire biter, legg dem i en skål og dryss over to spiseskjeer sukker og to skjeer portvin pr. kurv. Dekk til og la stå i kjøleskap over natten. Saften trekkes da ut av bærene slik at de ligger i en deilig jordbærlake og er klare til å nytes. Vær så god!

Jordbær og portvin

Selv foretrekker jeg jordbær på brødskivene. Tror aldri jeg kan få nok av dette!

Jordbær og brød